Oefentherapie Cesar

Corona Update 15-12-2020

Vanaf dinsdag 15 december zit Nederland wederom in een lockdown vanwege de toenemende COVID-19 besmettingen. We hopen dat iedereen deze lockdown goed doorkomt.


Door de maatregelen is de Medische Fitness gesloten per 15 december 2020 tot 2 maart 2021. De behandelingen bij fysiotherapie Bredero gaan door, onder omstandigheden die anders zijn dan u gewend bent. Graag informeren we u hierover:
 
U kunt terecht bij ons in de praktijk
Als U klachten heeft aan het bewegingsapparaat en hiervoor behandeld wil worden. Wij beoordelen of dit veilig en verantwoord kan en daarna wordt een afspraak ingepland. Als u, of iemand in uw gezin/directe omgeving, symptomen heeft van corona stellen we de behandeling even uit of wordt er gebruik gemaakt van beeldbellen. Als u twijfelt of uw kind tot 12 jaar naar de therapie kan komen dan volgt u de regels van school en die vindt u hier:   

 

Beschermd behandelen
In verband met het toenemende aantal besmettingen van het Corona virus zijn wij gekomen tot de volgende maatregel:

Vanaf maandag 27 Juli, is iedere patiënt verplicht tijdens het gehele bezoek aan de praktijk een zelf meegenomen mondkapje te dragen. Dit omdat tijdens de behandeling de 1,5 meter afstand niet te waarborgen is. Het dragen van een mondkapje geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar en tijdens het sporten in de oefenzaal. Fysiotherapeuten en personal trainers zullen een mondkapje dragen, indien de afstand tot u minder dan 1,5 meter bedraagt.

 

De gehele zomerperiode hebben wij onze patiënten gevraagd om een mondkapje te dragen tijdens de behandelingen in de behandelkamers. In verband met het dringende advies van de overheid m.b.t. het dragen van mondkapjes, passen wij ons beleid aan. Wij verzoeken patiënten om vanaf oktober 2020 een mondkapje te dragen tijdens het verplaatsen binnen de praktijk. Als je zit en 1,5 meter afstand houdt, hoeft het mondkapje niet gedragen te worden. Vindt uw behandeling plaats in de trainingszaal? Dan hoeft u tijdens het trainen geen mondkapje te dragen. Bij binnenkomst en het verlaten van de praktijk, verzoeken wij u wel een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor onze sporters in de medische fitness. Wij willen jullie alvast bedanken voor de medewerking, alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!

 

Mocht u zelf niet in het bezit zijn van een mondkapje kunt u deze voor 0,50 cent (liefst contant) kopen.

 

Hygiëneregels: Veilige zorg op de praktijk doen we samen
- Als u naar de praktijk komt is het belangrijk dat we ons samen aan de hygiëneregels houden
- Zorg dat u op zijn vroegst 5 minuten voor aanvang aanwezig bent (liever precies op tijd)
- Neem een mondkapje mee. Heeft u die niet? Koop er een bij uw therapeut voor 0.50 cent.
- Neem een handdoek mee naar de behandeling.
- Kom alleen naar binnen, ouders/partner/verzorgers verzoeken wij om buiten te wachten
- Desinfecteer uw handen bij binnenkomst (dit staat gereed bij de deur)
- Geef elkaar minimaal 1,5 meter de ruimte
- Volg de looproutes in de praktijk
- Ga direct na de behandeling weer naar buiten
- Neem de hygiëneregels van het RIVM in acht

 

Training
Zorg ervoor dat als u naar de fysiotherapeut gaat, u uw sportkleding al aan heeft. De kleedkamers zullen momenteel nog gesloten zijn i.v.m. hygiënemaatregelen van het RIVM. U kan uw schoenen omwisselen in de behandelkamer van uw behandeld therapeut of beneden op de bankjes bij de ingang. Daarnaast is het handig om uw eigen bidon gevuld mee te nemen en zoals hierboven vermeld; vergeet uw eigen handdoek niet!

 

Medische Fitness

Door de maatregelen is de Medische Fitness gesloten per 15 december 2020 tot 19 januari 2021. Om je toch door de lockdown heen te helpen, starten we weer met het aanbieden van online trainingen die je vanuit huis kunt volgen.

 

We bieden live trainingen aan voor de COPD, medische fitness, yoga en BFIT. Daarnaast zijn er ook voldoende work-outs te vinden op ons YouTube kanaal. De exacte tijden van de live trainingen zullen we zo spoedig mogelijk communiceren. Houd ook onze social media in de gaten voor extra informatie. Mocht dit niet aansluiten bij jouw wensen of train je liever niet voor de camera? Dan is het ook mogelijk om een trainingsschema voor thuis te krijgen.
 

Echter, de graded activity trajecten vallen hier niet onder en mogen daardoor doorgaan als deze 1 op 1 worden uitgevoerd.

Onze collega Jermaine zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen voor het maken van een afspraak. Heb je nog een afspraak staan die 1 op 1 is met Jermaine? Dan gaat deze door op de afgesproken datum en tijdstip. Trainingen in een groep van de medische fitness gaan niet door tot 19 januari 2021.

 

We realiseren ons dat trainen op afstand anders is, maar we hopen dat je tevreden bent met de aangeboden alternatieven. We hopen dan natuurlijk ook dat je het abonnement door wilt laten lopen. Mocht dit niet zo zijn, neem dan contact met ons op. Heb je verder nog tips, vragen of wensen, laat het weten. We staan voor jullie klaar in deze moeilijke tijd! 

 

Meer weten?
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar fysiotherapie@brederobreda.nl of bellen naar 076-5219034. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de praktijk? Houdt dan onze website in de gaten en like onze Facebook en Instagram, zo blijft u het best up-to-date!

 

Vakantie
Vanwege nieuwe ontwikkelingen omtrent het corona virus zijn wij genoodzaakt de nieuwe adviezen van de overheid te hanteren.

 

Dat wil zeggen dat:

-   Wanneer u op vakantie gaat/bent geweest naar gebieden waar de overheid een code oranje/rood aan heeft gegeven, kunt u na de terugkomst 2 weken geen afspraak op de praktijk maken. Dit in verband met de 2 weken verplichte quarantaine.

-   Er zijn verschillende online mogelijkheden om uw behandeling toch plaats te laten vinden, vraag hiernaar bij uw behandelend therapeut.

-   Heeft u al een afspraak gepland staan met een fysiotherapeut nadat u op vakantie bent geweest in een gebied met code oranje/rood? Neem dan contact op met de praktijk.

 

Kom niet als u…
Vertoont u de onderstaande (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan tijdig (binnen 24 uur voor de afspraak) uw afspraak af.

Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen. U kunt in dit geval uw afspraak zonder consequenties verzetten.

o Koorts (>37,5 graden) in combinatie met de volgende symptomen:
o (Neus)verkoudheid
o Niezen, hoesten en kuchen
o Kortademigheid
o Loopneus
o Keelpijn
o Hoofdpijn
o Branderige ogen
o Moeheid
o Je ziek voelen
o Diarree

 

Afmeldingen

Afmeldingen 24 uur van tevoren via afspraken@brederobreda.nl of 076-5219034.
Mocht u onverhoopt om andere redenen niet op het afgesproken tijdstip in de gelegenheid zijn om te komen, dan vragen wij u dit zo spoedig mogelijk, uiterlijk 24 uur voor de afspraak, aan ons kenbaar te maken. Bij niet tijdig afgemelde afspraken en geen geldige reden hiervoor worden de kosten van €22,50,- bij u in rekening gebracht. De verzekeraar vergoedt dit niet.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team fysiotherapie Bredero

Terug naar overzicht