Oefentherapie Cesar

Slaapoefentherapie in Breda bij kinderen en tieners

Wat is slaapoefentherapie voor kinderen?

Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. Slaapproblemen bij kinderen zijn er altijd al wel geweest. Door het digitale tijdperk waarin we leven, dreigen slaapproblemen verder toe te nemen doordat kinderen minder bewegen en vaker (te) lang achter beeldschermen zitten. Ook slikken kinderen vaak slaaptabletten , terwijl dit niet zonder gevaar is.

 

Slaapproblemen bij kinderen kunnen (zijn) ontstaan door sterke wisselingen in bedtijden of wisselingen in het slaapritueel. Ook door spanningen in huis of tussen ouders kan een slaapprobleem veroorzaken omdat het kind zich gewoonweg zelf te gespannen voelt.

 

Wat is slaapoefentherapie voor tieners? 

Een belangrijke doelgroep die we niet moeten vergeten zijn de tieners. Puberhersen zijn volop in ontwikkeling. Tijdens de pubertijd vindt er een opvallende verandering plaats in het slaappatroon. Dit slaappatroon matcht niet altijd met het ritme van school.  Door de combinatie van laat slapen en vroeg opstaan voor school, werk of sport ontstaat er een slaaptekort. Dit slaaptekort is niet zomaar te compenseren door het weekend veel uit te slapen

Voor wie kan dit een uitkomst zijn?

Als er onvoldoende aan de slaapbehoefte van een kind wordt voldaan, nemen  de lange termijn gevolgen van slaapproblemen toe zoals concentratieproblemen, verminderde leerprestaties, angst, depressie, gedragsproblemen, overgewicht, diabetes, slechte slaapgewoontes en een verstoord bioritme.

 

Herken je dit bij je kindje of bij jezelf? Of heeft u een puber die moeite heeft met inslapen en wil hij/zij graag in het weekend uitslapen? Neem dan contact op met onze slaapoefentherapeut Laura van Acker. Zij is te bereiken via 076-5219034 of via het contact formulier.